Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke berichten
25 mei Oproep Ledenwerfactie
23 mei Vrijwilligers gezocht
19 mei Inschrijving najaarscompetitie 2016 jeugd
5 apr. Betalen KNLTB-pas 2016 mogelijk
18 feb. Vrijwilligers gezocht!
16 dec. Jachtseizoen bardienst plannen geopend!
5 sep. Film LTC Rhoon 60 jaar!
1 jul. Hoe waardeer ik mijn KNLTB pas op?
19 feb. LTC Rhoon jubileum kleding
28 aug. Woensdag = Racketavond!
5 jan. Bardiensten, waarom en hoe?
22 nov. Invallers/deelnemers voor de competitie
1 okt. Drank en Horeca wet
8 apr. Aanvragen inloggegevens website
1 dec. Melding defect/onderhoud
12 apr. Sponsor worden?
Belangrijke KNLTB berichten
1 apr. Vernieuwd! MijnKNLTB app voor je smartphone
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
DSC_0400.JPG
DSC_0399.JPG
DSC_0397.JPG
Meest recente foto's
Oproep Ledenwerfactie
 Pascale Richelle  Bestuur  4x gelezen

We hebben een geweldige club. Al meer dan 60 jaar. Met een mooi ledenaantal. Een aantal dat over de jaren heen wisselt. In verhouding tot andere verenigingen doen we het echt niet slecht, maar, we zien ons ledental helaas ook langzaam iets dalen. En dat ondanks dat we zoveel zaken hebben om trots op te zijn.

 

Iedereen komt wel eens op een ander park en kan dan met recht zeggen dat we het op Rhoon goed geregeld hebben. Het is een net en geweldig goed onderhouden park. We hebben kwaliteitsbanen. We kunnen in de winter doorspelen. We hebben teams in de competitie tot bijna op het hoogste niveau, waardoor we in de weekenden grandioos tennis kunnen zien. We hebben een groot aantal teams dat deelneemt aan de competitie. We hebben veel- en geweldige vrijwilligers. Maar toch. Toch denken we dat we ergens de boot missen als het gaat om ledenwerving en -behoud. Je kunt alles nog zo geweldig doen, maar als dat niet bekend is, of als dat niet is wat aspirant leden willen dat je goed doet, dan groeit het ledenaantal niet. 

 

Daarom willen we een projectgroep oprichten, aangestuurd door vice voorzitter Peter van de Veeken, die zich moet gaan buigen over ledenwerving en - behoud. We zijn op zoek naar mensen die out of the box kunnen denken. Mensen die met elkaar kunnen onderzoeken wat nu precies de uitdaging is, oorzaken kunnen benoemen en onderzoeken en met oplossingen komen. Creatieve denkers en omdenkers.

 

We zoeken bij voorkeur mensen die vanuit hun werk gewend zijn om projectmatig problemen op te lossen. Mensen die gewend zijn om een probleem helemaal uit te kleden en die buiten de gebaande paden kunnen gaan om oorzaken te achterhalen en met verrassende inzichten kunnen komen. Met de projectgroep ontleed je de uitdaging 'ledenaantal' en kom je met concrete en praktische actieplannen. Zaken die wellicht beleid of statuten raken, hoeven niet geschuwd te worden. Juist niet. Denk verder dan een ledenwervingsfeestje of een advertentie in de krant. 

 

Wil je met een aantal andere leden hierover in gesprek gaan en nadenken, dan horen we je graag. Meld je dan aan via secretariaat@ltcrhoon.nl.

 

De Projectgroep start medio juni 2016 en het bestuur ziet graag een actieplan van de groep in september 2016. 


woensdag 25 mei 2016, 07:00 uur
Vrijwilligers gezocht
 Pascale Richelle  Bestuur  10x gelezen

 

Vrijwilligers gezocht:

 

Hallo, ik ben LTC Rhoon. Een tennisvereniging met meer dan 600 leden, in deze tijd best wel uniek, heb ik begrepen van de KNLTB. En wat ik mooi vind, is dat de mensen die lid zijn van mij, daar altijd zo trots op zijn. Ze vertellen op andere verenigingen graag over hun cluppie en bijvoorbeeld de geweldige open toernooien. Of ze kunnen prima uitleggen waarom ze in Rotterdam of Barendrecht wonen, maar nog steeds naar mij toe komen om te tennissen. Zijn het de bijzonder goed onderhouden banen, waar zelfs officiële KNLTB scheidsen hun waardering over uitspreken? Is het het ontzettend gezellig clubhuis, waar bezoekende competitieteams bijvoorbeeld vaak jaloers zijn op de strakke organisatie en goede catering? Of zijn het de vrijwilligers, die mij een warm hart toe dragen en mij maken wat ik ben. Met toewijding en uit overtuiging dat zonder hen ik er helemaal niet ben.

Het maakt niet uit eigenlijk. De grote gemene deler is dat het over mensen gaat. De mensen van de vereniging maken mij wie ik ben. Het ene clublid draagt meer bij dan het andere, dat is natuurlijk geen probleem. Maar, om er voor te zorgen dat ik kan blijven bestaan in al mijn glorie, wil ik iedereen die lid is van mij, oproepen de huidige vrijwilligersvacatures door te nemen. En je af te vragen of je mij wilt helpen te blijven bestaan, te blijven wie ik ben. De ene vacature vraagt meer tijd dan de ander. Sommige kunnen met meerdere mensen gedaan worden. Leuk, het is net tennis. Je kunt kiezen wat je het beste ligt: singelen of dubbelen. En ga ook eens met mijn bestuursleden of andere vrijwilligers in gesprek over deze vacatures. Hoe veel tijd kost het nou echt? En wat krijg je er voor terug? Ik kan je vertellen dat het goed voelt om mijn bestaansrecht te helpen garanderen. Want daar heb ik jou toch echt voor nodig.maandag 23 mei 2016, 13:35 uur
Inschrijving najaarscompetitie 2016 jeugd
 Stefan Radovanovic  Jeugd  838x gelezen

De voorjaarscompetitie is nog in volle gang en toch zijn we al weer bezig met de voorbereidingen voor de najaarscompetitie 2016. We hopen dat jullie je weer massaal opgeven hiervoor. Dit kan door middel van onderstaand inschrijfformulier.

Lees wel eerst even de bijlage met de speeldagen, zodat je zeker weet dat je kunt spelen op de dagen dat de najaarscompetitie is. Belangrijk is dat je ook de voorwaarden van deelname leest die op het inschrijfformulier staan vermeld.

Als je al een voorkeur hebt voor een team, kun je dit opgeven. Maar ook als je niemand weet, doen wij ons best om een leuk en geschikt team voor je te vinden. Wij houden bij de indeling van de teams zoveel mogelijk rekening met ieders wensen en voorkeur. Maar uiteindelijk bepalen de trainers in nauw overleg met de JC de definitieve indeling.

Ook is het mogelijk, als je niet de gehele competitie wilt of kunt spelen, om je op te geven als reservespeler. Stuur dan een mailtje met je naam, leeftijd en telefoonnummer naar jeugd@ltcrhoon.nl. Dan kom je op de reservelijst en bellen we je om in te vallen als er iemand een keertje niet kan tennissen.

LET OP: uiterste inschrijfdatum voor de najaarscompetitie is 28 mei 2016. Alleen schriftelijke opgave via de site wordt geaccepteerd

We hopen dat jullie meedoen en zien je inschrijving graag tegemoet. (inschrijven kan door op het onderstaande formulier te klikken!)

De jeugdcommissieDownload bestanden
data najaarscompetitie 2016 37 KB (20x opgehaald)

Formulieren
Najaarscompetitie 2016 Jeugd
donderdag 19 mei 2016, 20:35 uur
Open Rabo Jeugdtoernooi 2016
 Jenko Molewijk  Jeugd  7552x gelezen

Schrijf je nu al in voor het Open Rabo Jeugdtoernooi 2016!!!

Ook dit jaar organiseert de Jeugdcommissie van zaterdag 4 juni t/m zondag 12 juni 2016 weer het Open Rabo Jeugdtoernooi met als toernooi thema 'Wimbledon White'.........

Uiteraard rekenen we weer op veel inschrijvingen van zowel onze eigen jeugdleden als ook van de tennisverenigingen uit de omgeving.

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen per onderdeel zal er in poules of via een afvalschema met troostronde gestreden worden voor een finale plaats. Deze zullen in het weekend van 11 en 12 juni gespeeld worden. Houd er rekening mee dat je eventueel ook in het voorweekend op zaterdag 4 juni moet spelen.

Je kunt je inschrijven voor de leeftijdscategorieën 11 t/m 12, 11 t/m 14, 11 t/m 16, 11 t/m 17 en 11 t/m 18 jaar in het enkel, dubbel en/of mixspel. Voor deze categorieën geldt een minimale leeftijdsgrens van 11 jaar! Ook dit jaar kunnen de jongere jeugdspelers zich inschrijven voor de categorieën Groen 1 en 2 (10 t/m 12 jaar) in het enkel en/of dubbel/mix spel. Er wordt voor de categorie Groen geen onderscheid gemaakt tussen jongens en meisjes en er gelden aangepaste spelregels. Zie ook de bijzondere wedstrijdbepalingen voor meer informatie.

Voor de categorieën 11 t/m 17 en 18 jaar bestaan de prijzen uit cadeaubonnen!!!!

Je kunt je nu al inschrijven via de volgende link:

https://www.toernooiklapper.nl/inschrijven/inschrijfformulier/open-rabo-jeugdtoernooi-2016-ltc-rhoon/?fik=ZCBEGH22&jaar=2016

Let op: inschrijving sluit op zaterdag 29 mei 2016!

Sportieve groet, 

de JC wedstrijdleiding.

 


Download bestanden
Bijzondere wedstrijdbepalingen 2016 17 KB (38x opgehaald)
woensdag 27 april 2016, 10:26 uur 0 reacties (reageer)


Betalen KNLTB-pas 2016 mogelijk
 Claudia Debidin  Kantine  132x gelezen
Beste leden,

Vanaf heden is betalen met de KNLTB pas van 2016 mogelijk.

Saldo gaat automatisch over naar deze nieuwe pas. 

Betalen met de oude pas van 2015 wordt geblokkeerd.

De Kantine Commissie

dinsdag 5 april 2016, 11:26 uur
Vrijwilligers gezocht!
 Pascale Richelle  Bestuur  397x gelezen

 

Bestuurslid en Medewerker(s) Recreatiecommissie

Weet jij hoeveel eendaagse evenementen er worden georganiseerd op LTC Rhoon?

Heel veel! Denk maar eens aan het Oliebollentoernooi, het Echtparentoernooi, het Nieuwjaarstoernooi etc.

De recreatiecommissie is een commissie die belast is met de organisatie van deze evenementen  en daarvoor zoeken we nog een enthousiaste vrijwilliger (bij voorkeur vrijwilligers)  die onder andere mee wil helpen deze eendaagse evenementen succesvol te maken. Data prikken, doorzetten, wedstrijden plannen, mensen enthousiasmeren, afstemming zoeken met de Kantinecommissie en van elk evenement een succes maken behoren tot de belangrijkste eigenschappen van deze functie. Interesse? Laat het ons weten!

recreatie@ltcrhoon.nl 

Secretaris

Houd jij van verbinden en spreekt een veelzijdige club als LTC Rhoon je aan? Dan zijn we op zoek naar jou! Ben jij communicatief vaardig, wil je een dagelijks bestuur vormen met de voorzitter en de penningmeester, kun je goed het overzicht bewaren, kun je dé link zijn voor, tijdens en na bestuursvergaderingen, een en ander goed vastleggen in notulen en eens per jaar de spil zijn tijdens de Algemene Ledenvergadering? Dan is dit de job voor jou. Meld je aan en we gaan graag in gesprek met je.

secretariaat@ltcrhoon.nl

 

donderdag 18 februari 2016, 07:00 uur
Jachtseizoen bardienst plannen geopend!
 Claudia Debidin  Kantine  507x gelezen
Plan je bardienst nu in! Wie het eerst komt, eerst maalt. Voor degenen die op de dagen van de competitie of een activiteit willen draaien, staan hieronder de activiteiten uitgesplitst naar jeugd en senioren. Let op: het open toernooi en clubkampioenschappen zijn nog niet ingepland.
 
De spelregels blijven vooralsnog hetzelfde zoals bekend en omschreven in bardienst (uitleg) onder voorbehoud van nodige wijzigingen voor 2016 die ter goedkeuring in de ALV worden aangeboden. Ieder lid plant zelf zijn bardienst in. Dus plan nu in voor de beste dag en tijd! 

woensdag 16 december 2015, 10:59 uur 0 reacties (reageer)
Data voorjaarscompetitie
 Sandra Kok - de Groen  Jeugd  301x gelezen
DATA KNLTB COMPETITIE VOORJAAR 2016


Download bestanden
Data voorjaarscompetitie 2016 13 KB (453x opgehaald)
donderdag 19 november 2015, 15:38 uur
Racket trekken voor jeugd
 Guillaume Vogels  Jeugd  363x gelezen

In navolging van de Jeugd Clubkampioenschappen en het Kind-oudertoernooi organiseert de jeugdcommissie m.i.v. zondag 15 november een nieuwe activiteit:

Racket trekken voor de jeugd

Wanneer? Op zondagen van 10.30-12:30

Voor wie? Alle jeugdleden (van jong tot bijna volwassen) zijn van harte welkom

Hoe werkt het?  We husselen de rackets (of de pasjes) en loten wie tegen elkaar spelen. We zorgen natuurlijk wel dat de leeftijden een beetje bij elkaar passen. De partijtjes zijn vooral bedoeld om lekker te spelen, we hebben geen prijzen. Je speelt een paar partijtjes.

 ·      Het maakt niet uit hoe goed je kunt spelen.

 ·      Begeleiding is aanwezig.

 ·      Limonade wordt verzorgd.

Kom je ook? Met z'n tweeën; drieën? Perfect! Zeg het voort! Gooi het in de Whatsapp-groep en nodig anderen ook uit!

Tot zondag 15 november om 10.00 uur.

Met vriendelijke groet,

 

de Jeugdcommissie


dinsdag 10 november 2015, 21:50 uur
Film LTC Rhoon 60 jaar!
 Pascale Richelle  Bestuur  522x gelezen

Zaterdag hebben we ons 60-jarig jubileum gevierd. Deze zes decennia hebben we in vogelvlucht vastgelegd in een korte film, waarin leden vertellen over de oprichting, vrijwilligerswerk, het open toernooi en vooral wat LTC Rhoon voor hen betekent. Veel kijkplezier!

https://www.youtube.com/watch?v=Vvjpzqzid-A&feature=youtu.be
 

zaterdag 5 september 2015, 09:01 uur
1 2 3 4 5 6 7 ...
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Algemeen
 Bardienst (uitleg)
 Bestuur
 Clubblad OUT
 Commissies
 Competitie
 Jeugd
 Kantine
 Lidmaatschap
 Ons park
 Recreatie
 Sponsoring
 Toernooien
 Trainingen
 Website (inloggegevens)
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
20 Mei - 3 Juni
 Voorjaarscompetitie vrijdagavond 2016

21 Mei - 4 Juni
 Voorjaarscompetitie zaterdag 2016

22 Mei - 5 Juni
 Voorjaarscompetitie landelijk zondag 2016

4 Juni - 12 Juni
 Open Rabo Jeugdtoernooi

 Competitie teams 
Senioren
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Gemengd
 Vrijdag Heren
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Gemengd
 Zaterdag Heren
 Zondag Gemengd

Junioren
 Zondag Meisjes
 Zondag Gemengd
 Zondag Jongens