Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke berichten
23 jan. ALV 22 februari 2017
14 jan. Bericht overlijden Hugo Speelman
25 dec. PLAN je kantinedienst
19 dec. 11e Wintertoernooi
5 nov. Voorjaarscompetitie senioren 2017
25 mei Oproep Ledenwerfactie
23 mei Vrijwilligers gezocht
5 apr. Betalen KNLTB-pas 2016 mogelijk
5 sep. Film LTC Rhoon 60 jaar!
1 jul. Hoe waardeer ik mijn KNLTB pas op?
19 feb. LTC Rhoon jubileum kleding
28 aug. Woensdag = Racketavond!
5 jan. Bardiensten, waarom en hoe?
22 nov. Invallers/deelnemers voor de competitie
1 okt. Drank en Horeca wet
8 apr. Aanvragen inloggegevens website
1 dec. Melding defect/onderhoud
12 apr. Sponsor worden?
Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
DSC_0400.JPG
DSC_0399.JPG
DSC_0397.JPG
Meest recente foto's
ALV 22 februari 2017
 Pascale Richelle  Bestuur  3x gelezen

Geacht lid van LTC Rhoon,

Het bestuur nodigt u graag uit voor de Algemene Ledenvergadering (ALV) van LTC Rhoon op woensdag 22 februari 2017 om 20.00 uur in ons clubhuis aan de Rivierweg 50 te Rhoon.

Op de website zullen binnenkort de notulen van de ALV van 17 februari 2016 geplaatst worden.


maandag 23 januari 2017, 07:00 uur
Bericht overlijden Hugo Speelman
 Cor van Herk  Algemeen  209x gelezen

Ons bereikte het trieste bericht dat na een moedige strijd Hugo Speelman is overleden. Hugo is 71 jaar geworden. 

Hugo zullen we herinneren als markante persoonlijkheid binnen onze vereniging. Hugo tenniste graag en kon dat goed in de voor hem karakteristieke stijl. Nooit te beroerd om anderen toch te wijzen op de onvolkomenheden in hun spel. Als schoolmeester  was dat ook te verwachten. Het maakte tennissen met Hugo tot een meer dan leuke bezigheid. Er gebeurde altijd iets met Hugo in de buurt. Sportiviteit en gezelligheid gingen hand in hand.

Competities, toernooien, feestavonden, Hugo maakte het maar al te graag mee en maakte daar een ware happening van. Hij wist er lang en met de nodige inspiratie over te vertellen. Zo kon hij menig nieuw lid voorspellen hoe een nieuw lidmaatschap zou gaan verlopen en….. kon hij mensen enthousiasmeren.

Aan de bar was Hugo een graag geziene gast, altijd bezig om te boel te entertainen. Was meestal een kwestie van tijd en het statement van Hugo, door hem zelf gedropt, resulteerde in conflict aan de gehele bar. Hugo zat op den duur gniffelend en stil van zijn vooropgezet plannetje te genieten. Elke keer was het een genot om te zien hoe hij dat bewerkstelligde en zijn “slachtoffers” vakkundig uitzocht.

Hugo hechtte waarde aan eerlijkheid en was duidelijk, vaak heel duidelijk. Dat maakte hem tot een leuke en uitdagende gesprekspartner. Een arm vol beurse plekken was vaak het resultaat van een gesprek met Hugo. Zo zette hij zijn argumenten kracht bij. Bij nieuwe leden lichtte hij heel helder en duidelijk ,in een indringend vraaggesprek, de doopceel. Zo maakte hij  “import” en autochtonen duidelijk wat hun plaats was, zowel binnen als buiten de vereniging. Was er geen stof meer ter conversatie dan zeurde Hugo net zolang tot er weer iets was.  Hugo genoot er van als je hem “zat werd.”  Zelfspot schuwde hij ook niet. Saai was het nooit. We gaan dat alles missen.

Hugo heeft ook het nodige betekend voor de vereniging. Als lid van de bouwmeesters droeg hij zijn steentje bij, en later was hij actief in de Kantinecommissie. Adviserend, vaak ook weer heel vastberaden en overtuigend, gaf hij precies aan hoe het moest en welke koers er gevaren moest worden. Op het onderzoek naar de haalbaarheid van kunstgras op onze vereniging had Hugo vooraf al de eindconclusie. Het bleek achteraf ook nog eens te kloppen…. Ver zat Hugo er nooit naast. Net zoals bij ballen “uit” : ook hier had Hugo altijd gelijk. Hugo hielp mensen die iets voor de vereniging wilde gaan betekenen. Waarschuwde ze, deelde zijn ervaringen en wees mensen de weg.

Als supporter was Hugo ook veel aanwezig. Zeker toen tennissen voor hem zelf niet meer kon. Zijn kinderen Tijn, Sien en Paul volgde hij vaak. Overigens ook hier niet te beroerd om de fouten te benoemen…. Hugo was trots op zijn gezin. Pakte de draad prima op na het overlijden van zijn vrouw Gea. Nam de zorg op zich voor Ciska toen dat niet anders kon en cijferde zijn eigen gevecht met zijn ziekte weg. Bewonderenswaardig was zijn positiviteit en openheid waarmee hij dit hele proces, maar eigenlijk zijn hele leven, kon verwoorden en relativeren. De objectiviteit en zijn zienswijze was een inspiratie en een voorbeeld voor velen.     

LTC Rhoon verliest in Hugo in een markant lid en een mooi mens. We zullen je nog vaak nadoen, herinneren en bespreken.

Wij wensen iedereen, maar in het bijzonder zijn Ciska, Tijn, Sien , Paul en hun gezinnen sterkte en kracht toe bij het verwerken van dit grote verlies.    


Download bestanden
Hugo Speelman 898 KB (165x opgehaald)
zaterdag 14 januari 2017, 18:57 uur
PLAN je kantinedienst
 Peter Jongerius  Kantine  241x gelezen
Plan je bardienst nu in! Wie het eerst komt, eerst maalt. 
 
De spelregels blijven vooralsnog hetzelfde zoals bekend en omschreven in bardienst (uitleg) onder voorbehoud van nodige wijzigingen voor 2017 die ter goedkeuring in de ALV worden aangeboden. Ieder lid plant zelf zijn bardienst in. Dus plan nu in voor de beste dag en tijd! 

zondag 25 december 2016, 16:57 uur
11e Wintertoernooi
 John Cremer  Toernooien  653x gelezen
De inschrijving voor ons 11e LTC Rhoon wintetoernooi is weer geopend.
maandag 19 december 2016, 20:00 uur


Voorjaarscompetitie senioren 2017
 John Cremer  Competitie  256x gelezen

DE INSCHRIJVINGSPERIODE IS VERLOPEN

Speeldata vrijdagcompetitie 2017 (aanvang 19.00 uur)

7 april, 14 april, 21 april, 5 mei, 12 mei, 19 mei en 26 mei.

Inhaaldagen:

28 april, 25 mei (hemelvaartsdag) en 2 juni.

zaterdag 5 november 2016, 12:35 uur
Oproep Ledenwerfactie
 Pascale Richelle  Bestuur  421x gelezen

We hebben een geweldige club. Al meer dan 60 jaar. Met een mooi ledenaantal. Een aantal dat over de jaren heen wisselt. In verhouding tot andere verenigingen doen we het echt niet slecht, maar, we zien ons ledental helaas ook langzaam iets dalen. En dat ondanks dat we zoveel zaken hebben om trots op te zijn.

 

Iedereen komt wel eens op een ander park en kan dan met recht zeggen dat we het op Rhoon goed geregeld hebben. Het is een net en geweldig goed onderhouden park. We hebben kwaliteitsbanen. We kunnen in de winter doorspelen. We hebben teams in de competitie tot bijna op het hoogste niveau, waardoor we in de weekenden grandioos tennis kunnen zien. We hebben een groot aantal teams dat deelneemt aan de competitie. We hebben veel- en geweldige vrijwilligers. Maar toch. Toch denken we dat we ergens de boot missen als het gaat om ledenwerving en -behoud. Je kunt alles nog zo geweldig doen, maar als dat niet bekend is, of als dat niet is wat aspirant leden willen dat je goed doet, dan groeit het ledenaantal niet. 

 

Daarom willen we een projectgroep oprichten, aangestuurd door vice voorzitter Peter van de Veeken, die zich moet gaan buigen over ledenwerving en - behoud. We zijn op zoek naar mensen die out of the box kunnen denken. Mensen die met elkaar kunnen onderzoeken wat nu precies de uitdaging is, oorzaken kunnen benoemen en onderzoeken en met oplossingen komen. Creatieve denkers en omdenkers.

 

We zoeken bij voorkeur mensen die vanuit hun werk gewend zijn om projectmatig problemen op te lossen. Mensen die gewend zijn om een probleem helemaal uit te kleden en die buiten de gebaande paden kunnen gaan om oorzaken te achterhalen en met verrassende inzichten kunnen komen. Met de projectgroep ontleed je de uitdaging 'ledenaantal' en kom je met concrete en praktische actieplannen. Zaken die wellicht beleid of statuten raken, hoeven niet geschuwd te worden. Juist niet. Denk verder dan een ledenwervingsfeestje of een advertentie in de krant. 

 

Wil je met een aantal andere leden hierover in gesprek gaan en nadenken, dan horen we je graag. Meld je dan aan via secretariaat@ltcrhoon.nl.

 

De Projectgroep start medio juni 2016 en het bestuur ziet graag een actieplan van de groep in september 2016. 


woensdag 25 mei 2016, 07:00 uur
Vrijwilligers gezocht
 Pascale Richelle  Bestuur  378x gelezen

 

Vrijwilligers gezocht:

 

Hallo, ik ben LTC Rhoon. Een tennisvereniging met meer dan 600 leden, in deze tijd best wel uniek, heb ik begrepen van de KNLTB. En wat ik mooi vind, is dat de mensen die lid zijn van mij, daar altijd zo trots op zijn. Ze vertellen op andere verenigingen graag over hun cluppie en bijvoorbeeld de geweldige open toernooien. Of ze kunnen prima uitleggen waarom ze in Rotterdam of Barendrecht wonen, maar nog steeds naar mij toe komen om te tennissen. Zijn het de bijzonder goed onderhouden banen, waar zelfs officiële KNLTB scheidsen hun waardering over uitspreken? Is het het ontzettend gezellig clubhuis, waar bezoekende competitieteams bijvoorbeeld vaak jaloers zijn op de strakke organisatie en goede catering? Of zijn het de vrijwilligers, die mij een warm hart toe dragen en mij maken wat ik ben. Met toewijding en uit overtuiging dat zonder hen ik er helemaal niet ben.

Het maakt niet uit eigenlijk. De grote gemene deler is dat het over mensen gaat. De mensen van de vereniging maken mij wie ik ben. Het ene clublid draagt meer bij dan het andere, dat is natuurlijk geen probleem. Maar, om er voor te zorgen dat ik kan blijven bestaan in al mijn glorie, wil ik iedereen die lid is van mij, oproepen de huidige vrijwilligersvacatures door te nemen. En je af te vragen of je mij wilt helpen te blijven bestaan, te blijven wie ik ben. De ene vacature vraagt meer tijd dan de ander. Sommige kunnen met meerdere mensen gedaan worden. Leuk, het is net tennis. Je kunt kiezen wat je het beste ligt: singelen of dubbelen. En ga ook eens met mijn bestuursleden of andere vrijwilligers in gesprek over deze vacatures. Hoe veel tijd kost het nou echt? En wat krijg je er voor terug? Ik kan je vertellen dat het goed voelt om mijn bestaansrecht te helpen garanderen. Want daar heb ik jou toch echt voor nodig.maandag 23 mei 2016, 13:35 uur
Betalen KNLTB-pas 2016 mogelijk
 Claudia Debidin  Kantine  475x gelezen
Beste leden,

Vanaf heden is betalen met de KNLTB pas van 2016 mogelijk.

Saldo gaat automatisch over naar deze nieuwe pas. 

Betalen met de oude pas van 2015 wordt geblokkeerd.

De Kantine Commissie

dinsdag 5 april 2016, 11:26 uur
Data voorjaarscompetitie
 Sandra Kok - de Groen  Jeugd  636x gelezen
DATA KNLTB COMPETITIE VOORJAAR 2016


Download bestanden
Data voorjaarscompetitie 2016 13 KB (876x opgehaald)
donderdag 19 november 2015, 15:38 uur
Racket trekken voor jeugd
 Guillaume Vogels  Jeugd  672x gelezen

In navolging van de Jeugd Clubkampioenschappen en het Kind-oudertoernooi organiseert de jeugdcommissie m.i.v. zondag 15 november een nieuwe activiteit:

Racket trekken voor de jeugd

Wanneer? Op zondagen van 10.30-12:30

Voor wie? Alle jeugdleden (van jong tot bijna volwassen) zijn van harte welkom

Hoe werkt het?  We husselen de rackets (of de pasjes) en loten wie tegen elkaar spelen. We zorgen natuurlijk wel dat de leeftijden een beetje bij elkaar passen. De partijtjes zijn vooral bedoeld om lekker te spelen, we hebben geen prijzen. Je speelt een paar partijtjes.

 ·      Het maakt niet uit hoe goed je kunt spelen.

 ·      Begeleiding is aanwezig.

 ·      Limonade wordt verzorgd.

Kom je ook? Met z'n tweeën; drieën? Perfect! Zeg het voort! Gooi het in de Whatsapp-groep en nodig anderen ook uit!

Tot zondag 15 november om 10.00 uur.

Met vriendelijke groet,

 

de Jeugdcommissie


dinsdag 10 november 2015, 21:50 uur
1 2 3 4 5 6 7 ...
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Algemeen
 Bardienst (uitleg)
 Bestuur
 Clubblad OUT
 Commissies
 Competitie
 Jeugd
 Kantine
 Lidmaatschap
 Ons park
 Recreatie
 Sponsoring
 Toernooien
 Trainingen
 Website (inloggegevens)
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
 Competitie teams 
Senioren
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Gemengd
 Vrijdag Heren
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Gemengd
 Zaterdag Heren

Junioren
 Zondag Meisjes
 Zondag Jongens