23 t/m 27 maart grote verbouwing LTC Rhoon

13 maart 2020

Beste leden van LTC Rhoon,

Na maanden voorbereiding, onderhandeling, en opdrachtverstrekking is het bijna zover, de subsidie is verleend en is gestort op de rekening van LTC Rhoon.
Binnenkort start de vervanging van de “Hoofd Groepenkast” en baanverlichting, aansluitend het plaatsen van Zonnepanelen op het dak van de kantine.
Door middel van deze update brengen wij jullie graag op de hoogte van alle wijzigingen en tijdelijke maatregelen. Onderstaand een kort overzicht van wat er staat te gebeuren.

Beschikbaarheid kantine en tennisbanen:
23,24, 25 maart
- Kantine gehele dag gesloten
- Overdags tennisbanen beschikbaar
- In de avond tennisbanen gesloten

26 en 27 maart
- Kantine is open (alleen bij bardienst)
- Overdags tennisbanen beperkt beschikbaar
- In de avond tennisbanen open

Uit te voeren werkzaamheden:
1. WAT: Het vervangen van de “Hoofdgroepenkast” van de kantine en tennisbanen.
WANNEER: 23, 24, 25 maart 2020.
• Kantine is dan gesloten
• Overdags kan er wel getennist worden, maar het afhangbord werkt niet
• Toiletten zijn bereikbaar
• In de avond kan er niet getennist worden
*Wij gaan ervan uit dat de vervanging van de Hoofdgroepenkast op 25 maart is afgerond, zodat de kantine op 26 maart weer open gesteld kan worden.

2. WAT: Het vervangen alle baanverlichting door LED verlichting.
WANNEER: 23, 24, 25, 26, 27 maart 2020
IMPACT:
• De installateur vervangt de baanverlichting per vak, te weten:
o Baan 1,2,3,4
o Baan 5,6
o Baan 7,8
o Baan 9,10,11
Overdags zijn de banen dus beperkt beschikbaar, let op met afhangen
• Vanaf 26 maart zorgt de installateur ervoor dat het betreffende baanvak in de avond weer beschikbaar is om te spelen.

3. WAT: Het plaatsen en aansluiten van 50 stuks Zonnepanelen op dak van de kantine
WANNEER: 25 t/m 27 maart 2020
IMPACT:
• Men dient er rekening te houden dat er werkzaamheden plaats vinden rondom de overkapping ter hoogte van baan 5 t/m 8.
4. VEILIGHEID: Veiligheid tijdens de uitvoering van de werkzaamheden
• Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden zullen er momenten zijn dat men niet in de buurt van het werkgebied van de installateur moet begeven.
Dit is bij voorbeeld tijdens het uitwisselen van de Led-verlichting op de baan en bij het plaatsen van de zonnepanelen op het dak. Graag afstand nemen en eventuele instructies van de installateur opvolgen.
• Bij windkracht 5 of hoger, regen, hagel en/of onweer stoppen de werkzaamheden vanwege de veiligheid of worden de werkzaamheden tijdelijk opgeschort.
De precieze afstemming zal nog nader plaatsvinden door en in overleg met Peter Cox en Rik Klaassen.

Tot slot….
Duurzaamheid is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor onze clubkas. LTC Rhoon heeft de weg naar duurzaamheid ingeslagen.
Het plaatsen van LED- verlichting voor de 11 banen levert ongeveer € 3.126,- op jaarbasis op, waarbij de terugverdientijd op ca.7 jaar is berekend.
De 50 zonnepanelen op het dak van de kantine levert de vereniging 14.500 KWh per jaar op. De tennisvereniging bespaart hiermee € 3.338,- per jaar.
De terugverdientijd voor de zonnepanelen is geschat op ca. 8 jaar.
Bovenstaande werkzaamheden zullen naar de mening van de Werkgroep Energie niet alleen tegemoet komen aan de wensen van de leden van de tennisvereniging, maar er ook ervoor zorgdragen dat LTC Rhoon nog bruisender wordt en klaar is voor de toekomst!
Mochten er naar aanleiding van deze update of tijdens de uitvoering van de werkzaamheden vragen/opmerkingen zijn, bijgaand onze contactgegevens:

Peter Cox 06-49806644 & Rik Klaassen 06-54914052.
Namens de Werkgroep Energie