In memoriam Aad de Waal

03 augustus 2023


Een vriend en tennismaat is ons ontvallen.

Aad de Waal is in de nacht van vrijdag op zaterdag 29 juli j.l. overleden. In het Erasmus M.C., waar hij met spoed was opgenomen als gevolg van een ernstig herseninfarct op donderdagochtend.

Zijn zorgzaamheid voor vrouw en (klein)kinderen was evident, niets was hem te veel. Wij wensen hen troost en kracht om dit enorme verlies te dragen.

Een ziekbed, waar hij vaak voor zei te vrezen, is hem bespaard gebleven.

Dinsdag voorafgaand, was onze nestor en fanatiek tennisser van 86 (!) nog actief in de dubbel, met zijn vaste- en gevreesde backhand. Alle tennisvrienden van de “vutters” groep waren dol op Aad en speelden graag met of tegen hem. De kaarten werden alleen door Aad geschut.

Na afloop op vaste tennisdagen, dinsdag en donderdag in klein verband, na de koffie, nog een drankje, bescheiden en gezellig.

Aad had groot technisch inzicht in kwesties en twee “rechter” handen. Op Aad kon je een beroep doen.

Een open en vrolijke gast. Een “no nonsens" man. Gek van tennis maar ook van zijn (klein)kinderen, waarvan een deel ook fanatiek de tennissport beoefent. 

Met Aad kon je het over van alles hebben, bij voorkeur over bepaalde maatschappelijke onderwerpen. Over enkele van die onderwerpen had hij een duidelijke mening, dat wel. Sedert 2000 is Aad met zijn gezin in Rhoon komen wonen en korte tijd later lid geworden van onze club. Aad heeft destijds nog een langere tijd een actieve rol gespeeld in onze “bar” commissie.

Wij missen hem heel erg.

 

Nieuwscategorieën