In memoriam Dick Happel

18 juli 2021


Op 8 juli ontvingen wij het droevige bericht dat ons lid en oud-voorzitter Dick Happel op 78-jarige leeftijd is overleden. Hierbij staan wij kort stil bij zijn overlijden.  

Bij zijn verhuizing naar Poortugaal werd Dick in 2005 lid van onze vereniging”: Hij toonde zich een stijlvolle tennisser die meteen in de groep van “”Vutters”” werd opgenomen. Dick was een graag geziene medespeler en deed na afloop volop mee aan de koffiepraat . Hij wist door zijn techniek en klasse bij menigeen het tennisniveau te verbeteren. Niettemin wilde hij wel altijd winnen…Zijn dropshots waren dan ook niet te belopen, maar hij gaf ook regelmatig complimenten voor goed tegenspel. Dick was een sober, bescheiden en sociaal bewogen man met een goed gevoel voor humor waaronder een flinke dosis zelfspot.  

Dick was van 2007 tot en met 2009 voorzitter van LTC Rhoon. Hij was bestuurlijk geen onbekende in tennisland. Zo was hij van 2000 tot 2004 al voorzitter van het KNLTB district Rotterdam en ook lid van het bondsbestuur van de KNLTB. In een eerdere periode was hij Secretaris van Sparta en meer recentelijk ook bestuurder bij de Stichting Welzijn Albrandswaard. Deze bestuurservaringen kwamen goed van pas tijdens een hectisch verlopen Algemene Ledenvergadering waarin hij de besluitvorming voor de aanleg van 3 nieuwe kunstgrasbanen (9-11) naar een goed einde leidde.  

Wij gaan deze sympathieke tennismakker ernstig missen en blijven hem in onze gedachten houden.    

Bestuur LTC Rhoon 

Nieuwscategorieën