Rhoon 2 promoveert naar 1e klasse

05 juni 2019


Zaterdag 1 juni 2019 – Nooit eerder beleefde de tenniscompetitie zo’n bloedstollende ontknoping als dit jaar in de 2e klasse heren zaterdag. Althans, de poule waarin Rhoon 2 actief was (Rhoon 1 speelde ook 2e klasse, maar in een andere poule). Maar liefst vijf van de acht teams hadden nog zicht op de eindzege. De Rhoonse routiniers hielden echter het hoofd koel en stelde het kampioenschap veilig met een klinkende 4-1 overwinning op Be Fair Waddinxveen. Een korte terugblik…  

Op de dag dat Liverpool in Madrid de Champions League zou winnen, werden er op het center court van LTC Rhoon minstens zo grote heldendaden verricht. Rhoon 2 begon de laatste competitiedag dan wel met twee punten voorsprong op grootste concurrent Kralingen, maar daarmee was nog niets beslist. Wel gaf dit de sportieve equipe – samen goed voor zo’n 175 jaar tenniservaring – het nodige vertrouwen in de goede afloop. Grote vraag was alleen; zouden hun overtrainde lichamen het volhouden op deze loodzware competitiedag?  

Dennis de Jong, ‘Jo’ voor intimi, bleek in topvorm en sloeg in de eerste single toe met een genadeloze 6-1/6-1 overwinning. Het eerste punt zat in de tas. Zijn zwager, Marco van den Tol alias ‘Tollie’, bracht het er minder goed van af en zag al na 16 minuten de eerste ‘bagel’ (0-6) op het scoreboard staan. Waarschijnlijk had hij last van zweet in z’n ogen, want hij was op de eerste tropische dag van het jaar zijn handdoek vergeten. Zijn net 70 geworden moeder kon dit niet aanzien en fietste in recordtempo elektrisch naar huis om er een te halen. Nog vóór de volgende wissel had Tollie zijn handdoek (waar zouden we zijn zonder moeders). Het hielp enorm, maar niet genoeg. Tollie verloor de tweede set nipt, met 15-13 in de tiebreak. Daarmee handhaafde hij zijn 0% score in de single en stond het na twee wedstrijden 1-1.  

Als het team de lokale geschiedenisboeken in wilde gaan, mochten ze nu geen steek meer laten vallen. De 2e dubbel moest de baan op. Tenminste, dat was de bedoeling. Maar de op z’n teenslippers aangekomen teamcaptain Robin Hein, beter bekend als ‘Robinho’, kwam er tot zijn schrik achter dat hij zijn tennisschoenen thuis had laten liggen. Dom? Of een tactische zet? Want nu moesten ‘Jo’, nog lekker opgewarmd van z’n single, en de tobfitte Marc van der Veen alias ‘Venevic’ de baan op voor het afwerken van de 1e dubbel. Het legendarische duo – in 2000 nog clubkampioen – deden wat ze moesten doen. Ze lieten de tegenstanders even aan een setwinst ruiken, maar wonnen uiteindelijk in straight sets: 7-6/6-3. Tussenstand, 2-1.  

Zij het met enige vertraging, was het nu dan toch écht de beurt aan Jacco ‘de Sluwe Slachter’ Remijn en Robinho (inmiddels mét tennisschoenen) om de 2e dubbel te spelen. Waar het in eerste instantie even spannend leek te worden, bleken de volleyspecialisten toch al vrij snel een maatje te groot voor de talenten van Waddinxveen. Het Rhoonse duo won overtuigend met 6-3/6-3. Maar toen werd ineens duidelijk dat Robinho kampte met helse rugpijn en daardoor niet de 3e dubbel kon spelen. Wat nu? Het was 3-1, maar de laatste pot moest gewonnen worden om de titel veilig te stellen.  

Remijn/Van den Tol, op dat moment de twee fitste spelers, moesten de klus klaren. Het werd een thriller van de bovenste plank. Rhoon won de eerste set met 6-4, maar de wedstrijd kon nog alle kanten op. Waar de ‘Sluwe Slachter’ geen last heeft van zenuwen, was de spanning voor teamgenoten en het toegestroomde publiek bijna ondraaglijk. Zeker toen het tweetal in de verzengende hitte zichtbaar last kreeg van uitputtingsverschijnselen. Wonder boven wonder hield ook ‘Tollie’ zijn zenuwen goed in bedwang. De halve marathon-man maaide met een onhoudbare forehand de tweede set binnen: 7-5: BAM! 4-1!  

KAMPIOEN!  

Naast de zoveelste Fair Play Cup, betekende deze winst eindelijk weer eens een eindzege in de grootste tenniscompetitie van Nederland. Volgend jaar speelt het (nog sponsorloze?!) team weer in de 1e klasse zaterdag. Versterking voor de singles lijkt inmiddels geregeld, maar er mogen nog geen namen worden genoemd. Rhoon 2 was overigens niet het enige team dat kampioen werd. Dankzij een 4-1 zege bij Poortugaal eindigde ook Rhoon 4 bovenaan de ranglijst. Captain Jeffrey Meeusen, die zelf een groot aandeel had in het succes, staat volgend seizoen met zijn team in de 2e klasse. Een ding staat dus nu al vast, het wordt ook komend jaar weer genieten van toptennis bij LTC Rhoon.  

Bijschrift bij keuze teamfoto 1: Rhoon 2 stijgt boven zichzelf uit en promoveert naar eerste klasse zaterdag. V.l.n.r. Marc van der Veen, Jacco Remijn, Marco van den Tol, Robin Hein, Dennis de Jong.  

Bijschrift bij keuze teamfoto 2: Rhoon 2 stijgt boven zichzelf uit en promoveert naar eerste klasse zaterdag. V.l.n.r. Marco van den Tol, Marc van der Veen, Dennis de Jong, Robin Hein, Jacco Remijn.  

Foto: Cor Boelhouwers


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen