Tennisles op LTC Rhoon

10 oktober 2020

De tennisschool geeft al ruim 25 jaar les op LTC Rhoon.
Pieter Snijder verzorgt samen met andere leraren de lessen aan jong en oud, in totaal bedient de tennisschool momenteel zo’n 250 leden van allerlei niveaus.

Pieter Snijder (hoofdtrainer en lid Jeugdcommissie)
Jaco Gouwen
Clenn de Jong
Wilco Geenen
Glenn Smits
Cher van der Linden (invaller)

Contact
Bel of stuur een bericht naar Pieter Snijder voor meer informatie: +31 6 427 137 76

Tennisles voor jeugd, TOF-tennis

De tennisschool heeft in samenspraak met de Jeugdcommissie besloten om vanaf herfst 2020 voor de jeugd te werken met het systeem TOF-tennis.
Dit zorgt onder andere voor meer speelmomenten, waardoor jonge kinderen en tieners vaker geprikkeld worden om te tennissen en meer leeftijdsgenoten binnen de club leren kennen.
Bij het TOF-tennis horen ook de maandelijkse vrijdagmiddagen, waarop de leraren en Jeugdcommissie wedstrijdjes en verwante activiteiten organiseren.
Het doel van de tennisschool is om zoveel mogelijk leerlingen tweemaal per week te laten tennissen, zodat zij zich veel sneller ontwikkelen.
Bij TOF-tennis wordt gebruik gemaakt van een leerlingvolgsysteem, dat voor leraar, leerling en ouders/verzorgers inzichtelijk maakt aan welke (tennis)vaardigheden gewerkt wordt en hoe de leerling vooruitgang boekt.
Hierdoor wordt ook duidelijk wanneer een leerling toe is om naar de volgende kleur binnen het Tenniskidssysteem door te stromen.
Klik hier voor meer informatie over TOF-tennis en Tenniskids (https://toftennis.nl https://www.tennis.nl/alles-over-tennis/jeugd/tenniskids/blauw-rood-oranje-en-groen/)
Het tenniscursusjaar bestaat uit 3 perioden van 12 lessen.
In de schoolvakanties wordt in principe geen lesgegeven.
Als het nodig is om lessen in te halen vanwege weersomstandigheden, kan hier in overleg van worden afgeweken.

Verschillende mogelijkheden qua lessen:
- Privélessen
- Groepslessen klein (4 lln, 1 leraar)
- Groepslessen groot (8-12 lln, 1 leraar)
- Combinatie van 2 lessen per week, (1 x groepsles groot en 1 x klein)
- 2 x Groepsles klein

Verder: 9 vrijdagmiddagen Davis Club en/of piramidetoernooi, etc. Dit wordt begeleid door 2 leraren en leden van deJjeugdcommissie. Dit heeft tot gevolg dat de vrijdagmiddaggroepen negen lessen hebben in plaats van twaalf. Dit wordt uiteraard verrekend in de prijs.

Lesrooster

Privélessen: Tijden en dagen in overleg met de tennisschool.
Groepslessen klein: Indeling qua tijd en dag vindt plaats in overleg met de tennisschool.
Groepslessen groot: op woensdagen, evt 2e groep bij veel leerlingen.
Rood: 15.00 – 16.00 uur (8-12 lln)
Oranje: 16.00 – 17.00 uur (8-12 lln)
Groen: 17.00 – 18.00 uur (8-12 lln)
Geel: 18.00 – 19.00 uur. (8-12 lln)

Tarieven

De prijzen per les zijn altijd hetzelfde, ongeacht het aantal leerlingen per groep, binnen de marge uiteraard.
Dit zorgt voor helderheid en de mogelijkheid om leerlingen tussentijds te laten instromen. Instromers betalen naar rato.
Heeft een instromer geen noemenswaardige tenniservaring, dan moet hij/zij eerst een aantal privélessen volgen om op een acceptabel niveau te komen voor de groep waarin hij/zij instroomt.

Groepsles klein, 1 uur: 4 kinderen - 12 lessen voor € 160,- inclusief 3 vrijdagmiddagen
Groepsles groot, 1 uur: 8 - 12 kinderen – 12 lessen voor € 100,- inclusief 3 vrijdagmiddagen
Groepsles groot en klein, 2 x 1 uur: met korting en subsidie voor € 210,- inclusief 3 vrijdagmiddagen
2 x Groepsles klein, 1 uur: met korting en subsidie voor € 285,- inclusief 3 vrijdagmiddagen
Voor alle lessenseries geldt: maximaal twee verregende lessen worden ingehaald.

Tennisles voor volwassenen

Voor volwassenen is het mogelijk om in verschillende samenstellingen les te krijgen, van privéles tot groepslessen. In overleg wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn en een passend niveau.

Tarieven

12 Privélessen, halfuur: € 300,-
12 Groepslessen 3 personen, 1 uur: € 200,-
12 Groepslessen 4 personen, 1 uur: € 150,-
12 Groepslessen 5 personen, 1 uur: € 130,-
12 Groepslessen 6 personen, 1 uur: € 120,-
Voor alle lessenseries geldt: maximaal twee verregende lessen worden ingehaald.

Inschrijfformulier Jeugd.pdf Inschrijfformulier volwassene.pdf