Vanaf zondag kunnen we padellen!

06 oktober 2022


Aanstaande zondag (9 oktober) zijn de padelbanen klaar voor gebruik. Hopelijk zit het weer een beetje mee en kunnen we meteen de baan op. Maar hoe hang je af? Zijn er padelrackets beschikbaar? En hoe lang mag je spelen? 
In dit bericht leggen we het allemaal uit en zetten we de praktische informatie voor je op een rij. 

Hoe hang ik af? 

Je hangt af met de KNLTB clubapp. Je kunt niet op de club afhangen, maar alleen via de app. Zoals we in “coronatijd” ook deden. 
Bij aankomst op het park bevestig je de reservering op het afhangbord in het clubgebouw. Doe je dit niet op tijd dan wordt je reservering geannuleerd en komt de baan vrij voor een nieuwe reservering. 
Je kunt maximaal 24 uur van tevoren afhangen. Dus als je voor aanstaande zondag om 10:00 uur een baan wilt reserveren, kun je vanaf zaterdag 10:00 uur reserveren.
Voor de nieuwe leden: op deze pagina lees je hoe je de app kan downloaden en hoe je een baan kunt reserveren.

Hoe lang kan ik spelen?

Je kunt een uur spelen. De speeltijden beginnen op de hele uren. Het is niet mogelijk om in de piekuren (maandag t/m vrijdag van 18:00 tot 23:00 uur) twee keer op dezelfde avond een padelbaan te reserveren. 
Heb je een padelbaan gereserveerd en kun je toch niet? Verwijder jouw reservering dan uit de clubapp, zodat anderen de padelbaan kunnen reserveren. Tijdens de piekuren is er maximaal 1 padelbaan beschikbaar voor les. 

Mag ik een introducé meenemen?

Introducés zijn van harte welkom. Introducés betalen een vergoeding van 10 euro per keer. Je reserveert altijd met 4 spelers een baan. Van de 4 spelers moeten er 2 lid zijn van LTC Rhoon. 
Een lid mag maximaal 3 keer per jaar met een introducé spelen.

Kan ik me inschrijven voor padelles? 

Pieter Snijder en Glenn Smits verzorgen, naast de tennislessen, ook de padellessen. Zij hebben zich bekwaamd in padel en kunnen nu op alle niveaus lessen aanbieden. 
Voor meer informatie of inschrijving kun je terecht op hun website. Ook organiseren Pieter en Glenn elke zondagavond padelclinics en toernooitjes, waar leden en niet-leden aan mee kunnen doen. 
De eerste clinic is op 9 oktober. Per clinic of toernooi kunnen er 12 mensen meedoen, dus wees er op tijd bij. Wil je meedoen? Kijk voor meer info op de website

Zijn er padelrackets op de club beschikbaar? 

Om padel te spelen, heb je een padelracket en -ballen nodig.  Als je zelf geen padelracket hebt maar er wel graag een wilt, dan heeft onze padelschool een mooie combideal voor je. Bekijk de aanbieding op hun website.
Liever een racket huren? Vanaf 19.00 uur is het ook mogelijk om een padelracket te huren voor € 2,50 per keer en ballen te kopen voor € 9 per blik van 3 ballen. Je kunt afrekenen bij de kantinekassa. 
Wil je overdags een racket huren? Neem dan even contact op met Pieter (via 06 427 137 76) of Glenn (via 06 422 971 70). 

Wat zijn de spelregels van padel?

De spelregels van padel lijken erg op die van tennis. Zo is de puntentelling hetzelfde (15, 30, 40 en deuce) en speel je ook om twee gewonnen sets. 
Een padelpunt begint door de bal onderhands met een stuit in het schuin tegenovergelegen servicevak te spelen. Houd wel je voeten achter de servicelijn tijdens het serveren. De bal mag hierbij wel het glaswerk raken, maar niet het hekwerk. 
Net als bij tennis is er een eerste en tweede service. Voor een overzicht van alle spelregels, bekijk deze video

Bekijk ons baanreglement

In ons baanreglement vind je meer info over padel bij LTC Rhoon. Bijvoorbeeld over de regels voor het bespelen van de padelbanen tijdens de herfst- en winterperiode en de huishoudelijke regels. 

We zijn blij en trots dat we de banen nu in gebruik kunnen nemen. Veel spelplezier bij padel. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Nieuwscategorieën