Wijzigingen afhangbord

28 april 2021

De boekingsinstellingen van de module Afhangbord is een onderdeel dat KNLTB.club graag zo goed mogelijk blijft ontwikkelen. Daarom vragen wij aan clubs of wij deze flexibeler kunnen maken om dit beter te laten aansluiten op het beleid van de club rondom het afhangen. We willen deze verbeteringen zo zorgvuldig mogelijk doorvoeren aangezien deze voor elke club geldt. Eén van de wensen die als eerste wordt doorgevoerd is de instelling: aantal uren dat van tevoren gereserveerd kan worden.

Deze instelling ging voorheen op basis van dagen en op middernacht ging het tijdslot open wanneer de boeking vooruit kan worden gemaakt. In plaats van dagen wordt nu het aantal uren ingesteld en zetten we de huidige dagen om naar uren (bv 1 dag vooruitboeken wordt 24 uur).

In plaats van middernacht wordt het mogelijk om boekingen in de toekomst mogelijk te maken op basis van de vooruit ingestelde uren. Hierbij wordt gekeken naar de huidige tijd en niet meer naar een vast tijdstip op middernacht om zo te voorkomen dat de leden om 12 uur in de nacht massaal gaan reserveren.

Voorbeeld:

Stel je de instelling staat op 48 uur en het is op dit moment 12:00, zaterdag. Je kunt nu dus tot en met 12:00 op maandag reserveren. Om 13:00 zal het mogelijk zijn om op 13:00 maandag te reserven. Op deze manier verschuift dus het tijdslot. Het is niet zo dat het vanaf 24:00 geldt dat je 48 uur vooruit mag reserveren.

LTC Rhoon heeft ervoor gekozen om het tijdslot op 24 uur te zetten. Tevens is de avondklok van het afhangbord verwijderd en kan er weer tot 23.00 uur worden gereserveerd.