L.T.C. Rhoon

Welkom
Welkom bij LTC Rhoon! LTC staat voor Lawn Tennis Club. In het verleden de perfecte naam. De club is namelijk begonnen met 2 grasbanen, in 1955. De toenmalige locatie was het Villapark in Rhoon. Enkele jaren later zijn daar nog 2 banen aan toegevoegd. Tennis bleek een geliefde sport te zijn en LTC Rhoon een gewilde club. Ook 4 banen volstonden dus niet en in 1982 kwam de oplossing voor de druk bezette banen. We kregen de mogelijkheid uit te breiden op de huidige locatie aan de Rivierweg in Rhoon. Het Villapark is kort daarna gesloten. De club beschikt inmiddels over 11 tennisbanen op een toplocatie, goed bereikbaar vanuit Rhoon, Poortugaal, Barendrecht en Rotterdam. Vanaf de snelweg zit je, heel ideaal, ook binnen 5 minuten op het park.

Tennisbanen
De naam LTC dekt inmiddels niet helemaal meer de lading, want we zijn allrounder dan alleen gras. Van de 11 banen die we tot onze beschikking hebben, zijn er 7 kunstgrasbanen en 4 gravelbanen, waaronder het center court. De banen liggen bijzonder mooi, tussen het groen. Je zou niet zeggen dat het complex op een klein bedrijventerrein ligt, met aan de andere kant van de weg direct de woonwijken. Het complex is geheel afgeschermd door bomen. Als je vroeg in de ochtend komt zie je parkieten rondom de banen en met een beetje geluk konijnen op banen. Op en top buitensport dus. Ook in de winter. We bieden als club geen binnen-tennis aan, in de winter tennissen we gewoon door op de kunstgrasvelden. Dat is soms even doorbijten als het vriest, maar het geeft wel een ontzettend goed gevoel. Bij LTC Rhoon ben je altijd buiten bezig, dat maakt het sporten extra gezond.

Sportiviteit en gezelligheid
LTC Rhoon is een club van sportiviteit en gezelligheid. Tennis staat voorop en dat is vaak te zien aan de resultaten. Zo speelt het eerste herenteam al jaren op het hoogste niveau mee van de zaterdagcompetitie, wat vaak resulteert in landelijke finales. Maar niet alleen de toppers spelen competitie, een groot aantal andere leden natuurlijk ook. Op vrijdagavond, zaterdag en zondag wordt er in het voorjaar en najaar competitie gespeeld door de senioren, op woensdagmiddag en zondag door de junioren. Op zo’n zaterdag bijvoorbeeld kan het dan ook zomaar gebeuren dat het van de ochtend tot halverwege de avond flink druk is op het park. Zo’n 150 man is dan niet ongewoon. Dit komt door de vele tennissende leden, maar zeker ook door familie en toeschouwers. Het terras van het clubgebouw is dan gezellig druk. In de zomer allemaal genieten van de zon, in de winter onder de overkapping en achter de schermen bij de heaters.

Naast de competities worden er ook veel toernooien georganiseerd, waarvan 2 officieel door de KNLTB erkend zijn. Dit is het open toernooi in de zomer (juli/augustus) en het open wintertoernooi in januari. Beide toernooien staan goed aangeschreven in de regio en het komt dan ook regelmatig voor dat er een inschrijfstop is. Op deze toernooien wordt op bijna alle niveaus gespeeld. Tussen de open toernooien en competitie door, worden er racketochtenden en –avonden georganiseerd en vriendschappelijke toernooien gespeeld. Vaak toernooien van 1 dag, waar leden zich soms samen voor opgeven, er soms single gespeeld wordt maar er ook vaak op de dag zelf gelegenheidskoppels gevormd worden door de organisatie. En als laatste activiteit natuurlijk nog de clubkampioenschappen in het najaar.

Leden
Dat tennis een familiesport is, blijkt wel uit het ledenbestand. Veel kinderen komen tennissen omdat de ouders lid zijn, maar ook veel ouders komen tennissen, als de kinderen al lid zijn. Alle leeftijden zijn vertegenwoordigd, van 5 jaar tot 80+ jaar. Het ledenaantal wisselt natuurlijk altijd, maar ligt tussen de 700 en 1200. Veel van deze leden gaan wekelijks vrij spelen. Sommigen hebben een vast groepje op een vaste avond, anderen komen wanneer het uitkomt. Op verschillende ochtenden wordt er vaak door senioren gespeeld op meerdere banen, met wisselende samenstellingen. De eerder genoemde racketochtenden en –avonden zijn op vrijdagavond en zondagochtend. Iedereen is dan welkom om binnen te lopen. Koppels worden ter plekke gevormd. Oud gedienden komen graag, spelers van een behoorlijk niveau, maar ook beginners. Iedereen krijgt zo de kans goed te leren tennissen, want tennis leer je vooral door het veel te doen.

Trainingen
Naast het leren tennissen door het veel te doen, helpt een goede training natuurlijk ook. LTC Rhoon werkt al vele jaren samen met een vast groepje trainers. Een groot deel van het ledenaantal staat dan ook 1x in de week op de baan voor de tennisles. Privéles kan, maar groepslessen ook, waarbij je je natuurlijk individueel op kunt geven. Groepen van 4, 5 of 6 leden, en op sommige avonden zelfs groepen van 10. Dit zorgt er voor dat je veel verschillende tegenstanders hebt en veel leert. Na de training blijft bijna iedereen nog even hangen, om wat te drinken met elkaar of om nog een uurtje vrij te spelen.

Speciaal voor de jongste spelers, tot ongeveer 10 jaar, werken de trainers met het programma tenniskids van de KNLTB. Een programma wat inspeelt op de mogelijkheden van deze jonge tennissertjes, door met andere ballen te werken, veel spelelementen in te voegen en kinderen de kans te geven trots op hun spel te zijn, zonder dat ze direct de beste tennisser van allemaal hoeven te zijn. Winnen is op deze leeftijd nog ondergeschikt, plezier is belangrijker. Dat deze filosofie zijn vruchten afwerpt en ongemerkt hele goede tennissers oplevert, zien we bij de oudere jeugd. Sommige van onze junioren spelen op hoog niveau mee in de regiocompetitie en gaan naar open toernooien. Bij de tieners zie je de wil om hoger in de ranking te komen, om zichzelf te verbeteren. Dit levert spelers op die ver voor ze 18 zijn, al in de seniorentoernooien meespelen en daar soms zelfs een prijs pakken.

Trots
We zijn trots op onze club. Trots op de tennisprestaties die veel van onze leden leveren. Trots op onze ontzettend mooie locatie en ons clubhuis. Trots op het mooie terras er om heen, waar veel ruimte is voor gezelligheid. Trots op de vele leden die naast de sportiviteit, juist ook die gezelligheid belangrijk vinden. Trots op de vele avonden dat er na een toernooi, racketavond of competitiedag soms nog tot in de kleine uurtjes gekletst, gegeten, gedronken en soms ook gefeest wordt. Trots op vele vrijwilligers die het tennis mogelijk maken bij de club. Meer dan 1/4 van het ledenbestand doet vrijwilligerswerk voor de club. Toernooien organiseren, competitieteams samen stellen en ondersteunen, kantinewerkzaamheden, onderhoud, sponsoring, promotie, administratie, het wordt allemaal door onze eigen leden gedaan. LTC Rhoon is een club waar elk lid met recht trots op mag zijn.

Ben jij nog geen lid? Dan kunnen wij ons voorstellen dat je na al deze informatie graag een keer wilt komen kijken. Dit vinden wij natuurlijk erg gezellig, want er is absoluut nog ruimte voor meer leden. Je kunt dan het beste contact opnemen met de club om er zeker van te zijn dat er iemand is die je te woord kan staan, als je langs komt. De avonden en het weekend zijn hiervoor het meest geschikt. We nodigen je van harte uit! Stuur een mailtje naar [email protected]