Bardienst, wat en hoe?

Bardiensten, wat en hoe?

Het is belangrijk dat alle leden op de hoogte zijn van de regels en afspraken omtrent bardiensten. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt. 

Verplichting bardienst

Leden tussen 18 en 70 jaar zijn verplicht een bardienst van 5 uur te draaien of deze bardienst over te dragen aan een ander clublid. Dit helpt ons het park en het clubgebouw in eigen beheer te houden, wat zorgt voor een prettige sfeer en betaalbare prijzen. Indien je jouw ingeplande bardienst niet zelf kunt draaien, dien je zelf voor een vervanger te zorgen. Meer informatie hierover vind je onder het kopje "handleiding bardienstplanner". 

Niet gedraaide bardienst 

Blijkt dat je je ingeplande bardienst niet hebt gedraaid, dan zijn wij verplicht, overeenkomstig de statuten en het huisreglement, passende maatregelen te nemen. We rekenen op jullie medewerking om dit te voorkomen.

Bardienst en slecht weer 

Mocht je bardienst door bijvoorbeeld slecht weer niet doorgaan, dan vragen we je een nieuwe dienst in te plannen. Dit moet je zelf doen. Stuur even een mailtje naar de KC hierover om misverstanden te voorkomen. Is je bardienst eenmaal begonnen en wordt het tennissen door noodweer onmogelijk, dan wordt dit wel gezien als een volledige bardienst. Bij twijfel beslist de KC. 

Taken en werkzaamheden tijdens de bardienst      

 • Gasten voorzien van drankjes en eventueel eten uit de keuken.
 • Glazen ophalen (binnen en buiten) en reinigen in de spoelbakken in de bar.
 • Lege flesjes in de kratten onder de bar plaatsen (volle kratten met lege flesjes achter het clubhuis naast het houten fusthok zetten).
 •  Lege plastic flesjes in de daarvoor bestemde kliko gooien.
 • Koelkasten onder de bar gevuld houden. Al gekoelde flesjes vooraan houden.
 • Kopjes, theeglazen, etc. in de vaatwasser plaatsen (geen wijn-, bier- en limonadeglazen).
 • Schoonhouden van bar en tafels.
 • Vaatdoeken, handdoeken en theedoeken vind je in de laatste kast (vaatwasserblok). Vuile doeken in de wasmand.
 • Toezicht op (overmatig) gebruik van alcohol. Let op leeftijd en legitimatie! Bij problemen, bel een bestuurs- of kantinecommissielid (telefoonnummers in de kast).
 • Groot afval in de containers naast het clubhuis (glas, papier, restafval).

Einde van de avond: laatste bardienst:

 • Tap schoonmaken door de tapplaten te spoelen met heet water (ook even optillen).
 • Magnetron en tosti-apparaten schoonmaken.
 • Koffiezetapparaat eventueel schoonmaken, niet uitzetten.
 • Al het vaatwerk in de keuken wassen en opruimen.
 • Vaatwasser schoonmaken, leeg laten lopen en uitzetten.
 • Ramen en deuren controleren, alles afsluiten en alarm aanzetten.

Vergeet niet een briefje in te vullen met je naam, datum en tijd van bardienst en rekeningnummer (incl. IBAN).

Belangrijke wetten en regels 

Het is wettelijk verboden om alcohol te schenken aan personen onder 18 jaar. Controle daarop kan tijdens je dienst nodig zijn. Bij twijfel, vraag naar het identiteitsbewijs.

Tijdens jeugdevenementen (jeugdcompetitie) wordt er geen alcohol geschonken. Pas na 14 uur is het toegestaan op een competitiedag.

Bardienst wijzigen of ruilen 

Ben je genoodzaakt je bardienst te ruilen of zoek je iemand die je bardienst wil overnemen? Zoek een vervanger en geef dit per email door aan [email protected]. Geef duidelijk aan wie je dienst waarneemt (deze persoon ontvangt jouw bardienstvergoeding van € 35,-) en je verplichting is voldaan. De KC administreert dit. Wil je alsnog je bardienst draaien, plan deze dan zelf weer in via de bardienstplanner. Lukt het niet een vervanger te vinden, dan kun je gebruik maken van de vrijwilligerslijst. Om de lijst met vrijwilligers te zien, moet je eerst inloggen. Zodra je iemand hebt gevonden, geef dit graag even per email door aan [email protected]

Vergoeding en administratie 

Je krijgt je € 35,- terug na het voldoen van je bardienst. Hiervoor dient een "bardienstbriefje" ingevuld te worden met handtekening en IBAN-nummer. Elke wijziging van je geplande bardiensten dient per email aan [email protected] te worden doorgegeven. 

Herinnering en verantwoordelijkheid 

Je wordt een dag van tevoren per email herinnerd aan je geplande bardienst. Het checken van je emailadres in het ledenbestand van onze website is essentieel en jouw eigen verantwoordelijkheid. In geval van afwijkingen, geef dit door aan [email protected]

Opening en sluiting van de kantine 

Voor het openen en sluiten van de kantine is er een instructievideo beschikbaar. Deze kun je vinden onder het kopje "bardienst openen en sluiten" op de website. 

Met de steun en inzet van iedereen kunnen we samen zorgen voor een fijne sfeer in onze kantine en betaalbare prijzen behouden.

Bedankt voor jullie medewerking! 

Met vriendelijke groet,

De kantine commissie